Nastavení eReceptu v XDENT

Jak nastavíte eRecept v XDENT a jaké údaje budete potřebovat? Vše se dozvíte v tomto článku.

eRecept nastavení

Aktualizováno k 7.5.2019

eRecept od 1. ledna 2018 nahrazuje stávající papírové recepty a je ze zákona povinný pro všechny zdravotnické subjekty. Jak nastavit XDENT tak, aby fungoval eRecept, Vám popíšeme krok po kroku.

 Pro provoz eReceptu je potřeba mít vyřešené všechny náležitosti, které byly popsány v článku o eReceptu. Pokud máte vše potřebné, tak můžeme přejít k samotnému nastavení eReceptu v XDENT.

 

1 Firemní nastavení (nastavení pobočky)

Cesta k nastavení pobočky je následující: Nastavení - Firemní - vyberete pobočku a poté vyberte záložku eRecept

Nyní budeme potřebovat tyto údaje

  1. Kód pracoviště (dopis od SÚKL, část Údaje zdrav. zařízení pro přístup do centrálního úložiště  - položka Účet(LDAP UID) - zadávat včetně 0 (nul) na začátku)
  2. Certifikát vygenerovaný na webu SÚKL (adresa https://pristupy.sukl.cz)
  3. Heslo pro certifikát (pozor, heslo je potřeba nastavit na webu https://pristupy.sukl.cz)

 

2 Oprávnění (nastavení pro lékaře)

 V případě, že máte nastavené a uložené firemní údaje výše, tak je nutné nastavit údaje pro lékaře. Pro korektní nastavení postupujte podle obrázku níže.

Cesta k nastavení oprávnění lékaře je následující: Nastavení - Oprávnění - vyberete lékaře, klikněte na upravit a poté vyberte záložku eRecept

Nyní budeme potřebovat tyto údaje

  1. Kód lékaře (dopis od SÚKL, část Údaje osoby pro přístup do centrálního úložiště - položka Účet (LDAP UID) - zadávat tak, jak je uvedené v dopise)
  2. Heslo (POZOR! Nezadávejte heslo z dopisu. Zadávat musíte nové heslo, které bylo nastavené na webu SÚKL)

Nastavení oprávnění eRecept

Po zadání všech údajů se Vám zpřístupní tlačítko na test spojení se SÚKL (obrázek výše, bod 3). Kliknutím na toto tlačítko se systém spojí se SÚKL pro ověření všech zadaných údajů. Pokud bylo zadáno vše správně, ukáže se zelený informační pruh (obrázek výše, bod 4).

Naše vize

K efektivní a prosperující ordinaci nestačí jen software. Proto jsme vytvořili unikátní Premium program, který kombinuje management, marketing, ergonomii a především analytické nástroje pro zpracování informací přímo ze stomatologického software XDENT v reálném čase.

elements eye