7 dokumentů, které by měl pacient podepsat

Přinášíme seznam legislativou požadovaných dokumentů, které byste měli mít podepsané ve vztahu lékař - pacient. Necháváte si je podepisovat i ve vaší ordinaci?

7 dokumentů, které by měl pacient podepsat

Všeobecné obchodní podmínky, záruční podmínky, informované souhlasy a spoustu dalších dokumentů, které legislativa požaduje k podepsání pacientem v ordinaci zubního lékaře. Jaké dokumenty by měl pacient vyplnit a podepsat?

Registrační formulář

ℹ️ Pacient by jej měl vyplnit a podepsat při jeho registraci u zubního lékaře. Pokud spolupracujete s pojišťovnami, může dojít i ke kontrole těchto registračních listů, i když to nebývá příliš časté.

Anamnestický dotazník

ℹ️ Při prvním vstupu do ordinace a pak jednou za rok. Taková je doporučená frekvence podpisu anamnézy, protože nejen osobní údaje pacienta ale i jeho zdravotní stav se může v průběhu roku změnit. Chraňte sebe i zdraví pacienta pravidelnou aktualizací zdravotních údajů. 

Všeobecné obchodní podmínky prodeje doplňkového sortimentu

ℹ️ Máte doplňkový prodej zboží dentální hygieny? Pak byste neměli ani zapomenout na tento dokument upravující vzájemná práva a povinnosti smluvních stran vniklé na základě koupě zboží. Dokument může být součástí registračního formuláře.

Nejdůležitější práva a povinnosti pacienta

ℹ️ Vyplývá ze zákona č. 372/2011 SB., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování. Dokument může být součástí registračního formuláře.

Informace o zpracování osobních údajů zpracovatelem

ℹ️ Vyplývá z nařízení EU známé jako GDPR. 

Smlouva o péči o zdraví

ℹ️ V rámci tohoto dokumentu můžete definovat odměnu za poskytnuté služby včetně prodlení či platební podmínky. 

Informované souhlasy

ℹ️ Účelem těchto dokumentů je poskytnout pacientovi informace ohledně navrhovaných zdravotních služeb v rozsahu, které umožní informované rozhodnutí o udělení souhlasu s jejich poskytnutím. Součástí tohoto dokumentu je stanovení diagnózy, popis zákroku, jiné možnosti léčby atd.

Možná si lámete hlavu nad tím, kde si nechat tyto formuláře sestavit. Už nemusíte, my vám pomůžeme! Přímo v XDENT už můžete mít pro pacienty tyto formuláře k dispozici. Stačí si pouze aktivovat službu právní ochrany. 

Zkušená právní kancelář se zaměřením na zubní lékařství vám připraví individuální právní ochranu pro vaši ordinaci. Na míru vaší ordinace budou sestaveny všechny legislativou požadované formuláře. Svěřte se do rukou odborníků, se kterými dlouhodobě spolupracujeme v oblasti lékařství. Právní ochrana od XDENT je nejen za skvělou cenu ale také má spostu dalších výhod.

Jaké jsou výhody této služby?

1 Příprava dokumentů pro vymezení vztahu lékař - pacient Všeobecné obchodní podmínky, záruční podmínky, informované souhlasy a další legislativou požadované formuláře přímo v XDENT!

2 Optimalizace dokumentů dle aktuálně platných legislativ Veškeré dokumenty jsou zpracovány s ohledem na ochranu osobních údajů, nový občanský zákoník a nařízení EU – GDPR.

3 Konzultace s právníky Možnost otevření čtyř témat za rok a jejich diskrétní vyřešení s právníkem online bez nutnosti osobní schůzky pomocí zabezpečené aplikace přímo v XDENT.

4 Úspora financí Úspora financí, díky specializaci právní kanceláře na zubní lékařství a navíc zvýhodněná sazba dalších právních služeb.

5 Rychlost, diskrétnost, individuální přístup díky pobočkám Praha, Brno, Znojmo

Rádi byste využívali všech těchto výhod? Pro všechny naše klienty máme navíc k této nové službě možnost konzultace ZDARMA. Více informací zde

Naše vize

K efektivní a prosperující ordinaci nestačí jen software. Proto jsme vytvořili unikátní Premium program, který kombinuje management, marketing, ergonomii a především analytické nástroje pro zpracování informací přímo ze stomatologického software XDENT v reálném čase.

elements eye