Novinky a aktualizace XDENT 12/2019

Náš tým stále pracuje na tom, aby se Vám se softwarem XDENT pracovalo co nejlépe. Přinášíme Vám seznam novinek, které jsme implementovali v posledním období a věříme, že se Vám budou líbit a pomohou Vám ušetřit trochu tolik cenného času.

Novinky a aktualizace XDENT 12/2019

1 eNeschopenka je v  XDENT hračka

Povinné vystavení eNeschopenky od 1. 1. 2020 je díky XDENT velmi snadné! Vše potřebné si přečtěte v  samostatném článku:

https://www.xdent.cz/blog/164-aktualizace-xdent-eneschopenka




2 Šablony tiskopisů – dejte tiskopisům tvář Vaší ordinace!

Nově si pro všechny tiskopisy můžete nastavit šablonu s  logem. Upravit můžete záhlaví i zápatí a co si do nich dáte, je čistě na Vás. K  dispozici máte spoustu značek, které Vám automaticky vyplní údaje z  XDENT, jako například jméno a další údaje pacienta, ošetřujícího lékaře, aktuální datum apod.

Nastavíte si je pro všechny na jednom místě a pokud se rozhodnete, že v  některém chcete cokoliv jinak, upravíte u každého jen to, co chcete oproti výchozímu nastavení změnit.

Dříve jste tuto možnost měli jen pro léčebné plány v  nastavení zdravotní dokumentace, nyní se vše nastavuje v  Nastavení -> Tiskopisy -> Vybrat pobočku. V  kartě Výchozí nastavení si nastavíte základ pro všechny tiskopisy, v  kartě Tiskopisy poté upravíte případné odlišnosti pro každý tiskopis zvlášť.

Video s ukázkou najdete v XDENT v sekci Nápověda.




3 Propojení číselníku léků s  kartou pacienta a nový číselník alergií 

Do karty pacienta si nově můžete přidat léky, které pacient užívá a poté při tvorbě receptu budete mít přímo v  okně seznam pacientem užívaných léků, ze kterých jen vyberete, který chcete předepsat a potvrdíte. Jednodušší to snad už být nemůže!

Jak na to se podívejte ve videu, které najdete v XDENT v Nápovědě.

K  číselníkům výkonů, materiálů, léků a diagnóz nově přibyl oficiální číselník alergií, který sjednotí názvosloví a pomůže Vám při zapisování alergií do karty pacienta. Snadno při tvorbě nebo úpravě karty pacienta přidáte alergii z  číselníku pomocí znaku „@“.




Vylepšené úkoly Vám pomohou s  organizací práce v ordinaci

Do úkolů přibylo mnoho nových funkcí, které zpřehlední práci s  nimi a pomohou lépe sledovat stav úkolu a řešit případné nejasnosti v  něm.

V  Přehledu stále najdete seznam, na který jste zvyklí, nově se však pro úkoly stal stěžejní boční panel, kde se zobrazují všechny informace. Můžete snadno překlikávat mezi úkoly „Pro mě“, „Ode mě“ a „Dokončené“. Když úkol rozkliknete, vidíte všechny potřebné informace, můžete napsat komentář, který se bude zobrazovat všem a mohou na něj reagovat a v  neposlední řadě můžete změnit stav úkolu. Pokud na něm začnete pracovat, dáte „Probíhá“, když dokončíte, změníte na „Dokončený“. Vše jednoduše a přehledně.

Co jsme také přidali, je označení pacienta v  úkolu. Nyní, stejně jako v  chatu, pomocí znaku „@“ vyhledáte pacienta a do úkolu přidáte rovnou odkaz na jeho zdravotní dokumentaci.

I na nové Úkoly jsme Vám natočili video, mrkněte v XDENT do Nápovědy.




Změny ve vystavování eReceptu

Od 1. 1. 2020 vstoupí v  platnost nová vyhláška, z  které plyne například možnost předepsat pouze jednu položku na recept.

Více informací najdete zde:

http://www.mzcr.cz/dokumenty/predepisovani-leciv-na-recept-bude-mit-od-noveho-roku-nova-pravidla_18257_1.html

XDENT tyto změny zohlední v  aktualizaci dne 30. 12. 2019




Aktualizace propojky XDENT

Pro správnou funkci elektronického podpisu, RTG propojky, eReceptu apod. je potřeba aktualizovat propojku, kterou máte instalovanou ve Vašem počítači. Je to jednoduché a XDENT Vás vyzve automaticky!

Více informací najdete zde:

https://www.xdent.cz/blog/166-aktualizace-propojky-xdent-prosinec-2019




TOP Sledujte aktuální dění na XDENT Facebook!

Naše vize

K efektivní a prosperující ordinaci nestačí jen software. Proto jsme vytvořili unikátní Premium program, který kombinuje management, marketing, ergonomii a především analytické nástroje pro zpracování informací přímo ze stomatologického software XDENT v reálném čase.

elements eye