Jak se přihlásit k EET?

Začali jste přemýšlet, jak začít s EET registrací své stomatologické ordinace?

Jedná se o přihlašovací údaje, se kterými se dostanete na EET server finančního úřadu. Na tomto serveru pak naleznete evidované tržby. Nyní se ale zaměříme na způsoby, jak získat tyto autentizační údaje.

1Vyřiďte Vaši žádost na úřadě a údaje dostanete ihned na ruku V České republice funguje 201 finančních úřadů a na kterémkoliv z nich si i Vy můžete ústně požádat o své autentizační údaje.
Dostanete je v zapečetěné obálce a IHNED!

2Požádejte o údaje z domova – ale půjde to jen s datovou schránkou Nyní můžete komunikovat s úřady i z pohodlí Vašeho domova. Na daňovém portálu naleznete elektronický formulář nazvaný „Žádost o autentizační údaje do EET“

Autentizační údaje, tj. přihlašovací jméno a heslo, Vám přijdou datovou schránkou – proto ji tedy musíte mít zřízenou. Kompletní informace o datových schránkách naleznete na webových stránkách www.datoveschranky.info .

 

3Jak vyplnit formulář? Při pohledu na úvodní stránku tohoto formuláře Vás může napadnout, že jste se dostali jinam, než jste potřebovali, ale nebojte se, jste správně! Pro začátek klikněte vlevo uprostřed na “Záhlaví

  1. Na první straně formuláře zvané „Záhlaví“ vyberete z nabídkykraj a konkrétní finanční úřad, který oslovujete. Doplníte místo a datum podání žádosti.
  2. Na druhé straně formuláře zvané “Poplatník” Vás čeká doplnění informací týkající se přímo Vás a Vaší firmy. Budete vyplňovat údaje jakojméno a příjmení, adresu nebo DIČ. Navíc můžete zadat informace o dalším člověku, který má právo jednat za Vaši firmu.
  3. Na předposlední straně formuláře můžete (ale nemusíte) zvolit vyšší úroveň zabezpečení prostřednictvím autorizační SMS. Takový typ zabezpečení účtu by pro Vás znamenal příchozí SMS zprávu s kódem, který zadáte společně s heslem při přihlášení na EET server finančního úřadu. Pokud zvolíte tento typ zabezpečení, nezapomeňte zadat své telefonní číslo.

Do následující kolonky vložte i svůj e-mail. V budoucnu se Vám to bude hodit – až zapomenete heslo, právě tam Vám pošlou nové.

4A to je vše! Na poslední stráně formuláře Vás upozorní na případné chyby, které si můžete následně opravit a celý formulář si můžete pro jistotu ještě znovu projít a zkontrolovat.

Až získáte své údaje, datovou schránkou či v zapečetěné obálce na úřadě, nebude vám nic bránit v přihlášení do aplikace elektronické evidence tržeb!

Naše vize

K efektivní a prosperující ordinaci nestačí jen software. Proto jsme vytvořili unikátní Premium program, který kombinuje management, marketing, ergonomii a především analytické nástroje pro zpracování informací přímo ze stomatologického software XDENT v reálném čase.

elements eye