Aktualizace pojišťoven 2019

V roce 2019 dochází k významnému navýšení úhrad z veřejného zdravotního pojištění. O jaké novinky se jedná? Přečtěte si v našem článku, jaké změny nastaly nejen v XDENT.

Týdenní aktualizace XDENT vol. 04

V roce 2019 narostou finanční prostředky za stomatologické výkony o více než 10 % a k tomu ještě nejméně o 2 % za protetiku. Takové navýšení tady snad ještě nebylo.

Došlo k narovnání ceny základní výplně stálého zubu (kód 00921) na úroveň cen za výplně u skupin pojištěnců (kódy 00918 a 00922), které byly v roce 2018 navýšeny v souvislosti s omezením amalgámu ze strany EU. Do kódu 00921 směřuje největší objem navýšení úhrad.

Dále se podařilo srovnat podhodnocenou úhradu fotokompozitu do 18 let (kód 00920) na úroveň ostatních výplní. Bližší informace o podstatných změnách jsou stručně uvedeny v tabulce I. Tabulka II ukazuje, jaké výplně a z jakého materiálu lze v rámci veřejného zdravotního pojištění zhotovovat v r. 2019 u jednotlivých skupin pacientů či zubů.

Změny nastaly i v oblasti navýšení úhrad některých stomatologických výrobků plně hrazených z veřejného zdravotního pojištění. V tabulce III naleznete přehled změněných úhrad. Podívejte se na změny oproti roku 2018. Více naleznete níže.

Tabulka I.: Hlavní změny ve výkonech hrazených z veřejného zdravotního pojištění

Tabulka II: Výplně hrazené z veřejného zdravotního pojištění

Tabulka III.: Přehled zvýšených úhrad stomatologických výrobků plně hrazených z veřejného zdravotního pojištění

TOP Sledujte nás na Facebooku, kde najdete další tipy, jak efektivně využívat všechny funkce XDENT!

Free Joomla Lightbox Gallery

Naše vize

K efektivní a prosperující ordinaci nestačí jen software. Proto jsme vytvořili unikátní Premium program, který kombinuje management, marketing, ergonomii a především analytické nástroje pro zpracování informací přímo ze stomatologického software XDENT v reálném čase.

elements eye